Varaa aika netissä!
Varaa aika netissä!

Usein viisaudenhampaat eivät mahdu puhkeamaan normaalisti

Viisaudenhampaan poisto

Viisaudenhampaat eli kolmannet poskihampaat puhkeavat noin 17-21 vuoden iässä. Viisaudenhampaat hyvin harvoin ovat oleellisia purennan kannalta. Myöskin sijaintinsa vuoksi ne ovat vaikeasti puhdistettavissa, joten ne reikiintyvä helposti tai voivat aiheuttaa ienongelmia.

Usein viisaudenhampaat eivät mahdu puhkeamaan normaalisti. Tällainen puhkeamaton tai osittain puhjennut viisaudenhammas voi aiheuttaa monenlaista ongelmaa, kuten esimerkiksi epämääräisiä kasvo- ja korvakipuja, turvotusta, kuumeilua, nielemis- ja suunavaamisvaikeuksia. Oireet johtuvat usein viisaudenhampaan ympäryskudoksissa olevasta tulehduksesta.

Viisaudenhampaan poisto voi olla nopea ja helppo operaatio, mikäli hammas on puhjennut suuhun kokonaan. Yleensä puhkeamattomien ja osittain puhjenneiden viisaudenhampaiden poisto vaatii leikkausta. Sekä normaali poisto että leikkauksellinen poisto suunnitellaan etukäteen huolella perustuen kliiniseen tutkimukseen ja röntgenkuvaukseen. Näin varsinainen operaatio voidaan tehdä kivuttomasti paikallispuudutuksessa.

Olemme osa PlusTerveys-ketjua!