Varaa aika netissä!
Varaa aika netissä!

Suuhygenian ammattilainen

Suuhygienisti

Suuhygienisti on suun terveydenhuollon ammattilainen, joka tekee työssään paljon ennaltaehkäisevää hoitotyötä. Suuhygienistin toimenkuvaan kuuluu lisäksi myös erilaisia mm. iensairauksiin liittyviä hoitotoimenpiteitä.

Vastaanotollamme toimii kolme suuhygienistiä. Hammaskiven poistoon ja hampaiden puhdistuksiin liittyvät toimenpiteet täyttävät heidän ajanvarauskirjansa suurimmalta osin. Suuhygienisti osallistuu iensairauksien hoitoon yhteistyössä vastaanoton hammaslääkärien ja vastaanotolla toimivan iensairauksiin erikoistuneen hammaslääkärin (parodontologi) kanssa. Kela-korvauksen saamiseksi tarvitaan hammaslääkärin lähete.

Iensairauksien hoidon lisäksi vastaanottomme suuhygienistit tekevät hampaiden valkaisuja ja värjäytymien puhdistuksia sekä kiinnittävät hammaskoruja. Myös hampaiden fluorauskäsittelyt ja vastikään puhjenneiden hampaiden suojapinnoitukset kuuluvat heidän toimenkuvaansa.
Suuhygienistit opastavat hoitojen yhteydessä tai erikseen varatulla ajalla hampaiden kotihoitoon liittyvissä asioissa. He osaavat valita potilaalle sopivat puhdistusmenetelmät ja kotihoidossa käytettävät tuotteet.

Olemme osa PlusTerveys-ketjua!