Varaa aika netissä!
Varaa aika netissä!

Perushammashoidon palvelut

Hammashoito

Hammaslääkärissä annettavan perushammashoidon tavoitteena on palauttaa suun ja hampaiston tilanne sellaiseksi, että se on jälleen ylläpidettävissä kotihoidolla.

Kokonaishoito on hyvä aloittaa tarkastuksella, jossa todetaan hoidon tarve ja suunnitellaan jatko. Käynnin yhteydessä voidaan myös kertoa löydetyistä kotihoidon ongelmakohdista, joihin kannattaa kiinnittää jatkossa huomiota. Samalla määritellään henkilökohtainen tarkastusväli, eli aika minkä välein olisi hyvä käydä tarkistuttamassa oma suun terveydentila ja hakemassa päivitetyt vinkit kotihoidon toteuttamiseen.

Säännölliset tarkastukset ja tarvittavan ylläpitohoidon toteuttaminen on varmin keino pitää suu ja hampaat terveinä – ja kaiken lisäksi se on myös edullisin.

Paikkaushoidossa korjataan hampaiden kovakudosten sellaiset vauriot, jotka hoitamattomina pahenisivat ajan mittaan. Usein paikkaushoidossa joudutaan myös korjaamaan aiempia korjauksia, eli uusimaan kuluneita tai vioittuneita täytteitä.

Hammaskiven poistossa taas poistetaan kotihoidon toteuttamista hankaloittava hammaskivi hampaiden pinnalta sekä samalla sekoitetaan ientaskuihin muodostunut biofilmi, joka järjestäytyneenä sallii ientulehdusta aiheuttavien bakteerien lisääntymisen suussa. Useimmiten näistä kahdesta on syytä aloittaa, vaikka alkuperäinen ajatus hoitoon hakeutuessa olisikin hampaiden estetiikan parantaminen tai puuttuvien hampaiden korvaaminen proteesein.

Kotihoidossa tärkeintä on hampaiden mekaaninen puhdistaminen harjalla sekä hammaslangalla tai hammasväliharjalla paikoista, joihin harja ei ulotu. Fluorihammastahnan käyttö on hyvin suositeltavaa, sillä fluori vahvistaa hampaan kiillettä korjaamalla vaurioitunutta pintaa sekä muodostamalla hampaan pinnalle sitä suojaavan kalvon. Tästä syystä harjauksen keston kanssa on syytä olla tarkkana, sillä fluori vaikuttaa vain jos sille annetaan tarpeeksi aikaa vaikuttaa hampaiden pinnalla. Samasta syystä harjauksen jälkeen ei kannata huuhdella suuta, vaan ylimääräisen tahnan ja vaahdon pois sylkeminen riittää.

Olemme osa PlusTerveys-ketjua!