Varaa aika netissä!
Sisustusarkkitehti Riia Rauhala / RMB Rock My Business
Varaa aika netissä!
Sisustusarkkitehti Riia Rauhala / RMB Rock My Business

Hampaiden ulkonäön korjaaminen

Esteettinen hammashoito

Esteettisellä hammashoidolla tarkoitetaan yleensä hammashoitoa, jota tehdään muusta kuin terveydellisistä syistä. Hoidoissa tarkoituksena on hampaiden ja suun estetiikan parantaminen korjaamalla hampaiden asentoa, muotoa tai väriä. Tämän vuoksi laajimmillaan hoito voi pitää sisällään useita vaiheita oikomishoidosta hampaiden kruunuttamisiin tai laminointeihin sekä valkaisuun. Lopputuloksena on hampaat, joita kehtaa ja haluaa esitellä.

Ymmärrämme, että ihmisten ajatukset omien hampaidensa estetiikasta vaihtelevat ja siksi hoidot suunnitellaan aina yksilöllisesti ja potilaan kanssa yhteistyössä, jotta lopputulos on varmasti miellyttävä. Terveet ja hyvin hoidetut hampaat ovat useimpien mielestä myös esteettiset, minkä vuoksi esteettistä hammashoitoa voi olla vaikea erottaa terveyttä hoitavasta hammashoidosta, eikä siihen oikeastaan ole tarvettakaan sillä esteettinen hoito on tavallaan myös terveyden hoitoa. Kauniiksi koettu hymy parantaa itsetuntoa ja tuo itsevarmuutta sosiaalisiin tilanteisiin. Lisäksi esimerkiksi pääosin esteettisistä syistä tehty oikomishoito parantaa silti samalla myös purentaa ja sitä kautta vähentää purentavaivoja ja hampaiden haitallista kulumista sekä parantaa hampaiden puhdistettavuutta.

Jos etuhampaissa on täytteitä, jotka ovat ajan mittaan värjäytyneet tai niiden pinta on käynyt karheaksi, voi pelkkä täytteiden hiominen tai uusiminen riittää parantamaan hampaiden ulkonäköä.

Olemme osa PlusTerveys-ketjua!