Varaa aika netissä!
Varaa aika netissä!

Hammasproteesit

Proteeseilla korvataan suussa yksi tai useampi hammas tai hampaan osa sekä josssakin tilanteissa myös osa pehmytkudoksia. Proteesit voivat olla kiinteitä tai irrotettavia.

Irtoproteesit


Irtoproteesi valmistetaan yksilöllisesti potilaalle jäljennösten avulla. Hammaslääkäri ottaa hampaistosta jäljennökset ja muutaman välisovituksen jälkeen proteesi on valmis käyttöön. Teknisen työn toteuttaa hammasteknikko. Proteesi tukeutuu pehmytkudoksiin ja hampaattomiin leuan alueisiin, mutta lisäkiinnityksenä käytetään erilaisia koukkuja eli pinteitä tai muita erikoiskiinnikkeitä. Irtoproteesi voi olla kokoproteesi tai osaproteesi. Kokoproteesin yleisin käytetty materiaali on akryyli. Osaproteesit voivat olla kokoakryylisiä tai metallirunkoisia eli rankaproteeseja. Rankaproteesin kestävyys ja hoidettavuus on parempi kuin kokoakryylisen osaproteesin.

Irtoproteesi soveltuu hyvin tilanteeseen, jossa leuasta puuttuu useita hampaita, tai hampaat tarvitsevat purennallista tukea. Joskus tarvitaan väliaikaista proteesia esim. implantin paranemisvaiheen aikana.

Suomen lainsäädännön mukaan erikoishammasteknikko voi itsenäisesti valmistaa kokoproteesin leukaan, joka on täysin hampaaton.

Olemme osa PlusTerveys-ketjua!