Varaa aika netissä!
Varaa aika netissä!

Näppärä ja nopea oikomishoito etuhampaille

Inman Aligner

Inman Aligner -hoito on näppärä keino palauttaa etuhampaat siistiin riviin. Hoito soveltuu etualueen lievän ahtauden korjaukseen yksinään tai yhdistettynä hampaiden kruunutukseen, jolloin hoidon avulla saadaan käännettyä kallistuneet hampaat parempaan asentoon ennen niiden kruunuttamista.

Inman Aligner on irroitettava jousitettu koje, joka painaa etuhampaita kohti toivottua asentoa hampaiden etu- ja takapinnalle asettuvan kaaren avulla. Jos epätasaisuus on seurausta ahtaudesta, eli jos hampaat ovat leveämmät kuin niille tarjolla oleva tila kulmahampaiden välissä, saadaan hampaille tilaa hiomalla hampaita. Hionnat suunnitellaan aina siten, ettei niistä aiheudu haittaa hampaille. Hoidon alussa hampaisiin kiinnitetään pieniä paikkamuovista valmistettuja nappeja, joiden avulla kojeen kaaret pysyvät hampailla oikeassa kohdassa. Hoidon lopuksi vielä korjataan hampaiden virheasennoista johtuvat kulumat yhdistelmämuovilla ja palautetaan näin hampaiden luonnollinen muoto.

Hoidon kesto


Jotta hampaat saadaan liikkumaan, on kojetta pidettävä vähintään 16 tuntia vuorokaudessa, mutta mitä lähemmäs 20 tuntia maltat kojetta pitää päivittäin, sitä nopeammin hoito etenee. Inman Aligner hoito on yksi nopeimmista keinoista saada etuhampaat siistiin riviin – hoito kestää vain 6-18 viikkoa.

Ylläpitohoito


Kuten kaikissa oikomishoidoissa, myös Inman Aligner hoidon jälkeen huolehditaan tuloksen pysyvyydestä retention avulla, eli joko hampaille pysyvästi kiinnitettävillä retentiolangoilla tai öisin käytettävillä irrotettavilla kojeilla.

Olemme osa PlusTerveys-ketjua!