Varaa aika netissä!
Varaa aika netissä!

Protetiikka ja purentafysiologia

Hammaspuutoksia voidaan korvata monin erilaisin proteettisin tavoin.

Proteettisella hoidolla pyritään palauttamaan hampaiden menetyksistä aiheutuvat toiminnalliset ongelmat ja korjaamaan esteettiset haitat. Moderni ja elegantti tapa korvata yhden tai useamman hampaan puutos on implantti. Kuitenkin myös irrotettavat osa- ja kokoproteesit ovat monessa tapauksessa hyvä vaihtoehto. Yksittäiset kruunut eli kuorikot ja esteettiset hampaan pintaan kiinnitettävät laminaatit kuuluvat palveluihimme.

Proteettinen hoito suunnitellaan tarkasti hammaslääkärin tarkastuksen ja röntgenkuvien perusteella ja toteutetaan yksilöllisesti kunkin potilaan tarpeet ja hampaiston tilanne huomioiden. Proteettiset rakenteet valmistaa hammasteknikko hammaslääkärin suunnitelman ja ohjeiden perusteella.

Purentafysiologiset ongelmat ovat yleisiä aikuispotilailla. Bruksismi eli hampaiden narskuttelu tai tiukkaan yhteenpureminen aiheuttaa monenlaisia lihas- ja nivelkipuja pään, niskan ja hartioiden alueelle sekä hampaiden lohkeilua ja liiallista kulumista.

Lievää uniapneaa voidaan myös hoitaa öisin suussa pidettävällä kiskolla eli uniapneakiskolla.

Kokko-Dentissä proteettista ja purentafysiologista hoitoa tekevät kaikki hammaslääkärit ja meillä on myös mahdollisuus saada protetiikan erikoishammaslääkärin palvelut.

Olemme osa PlusTerveys-ketjua!