Varaa aika netissä!
Varaa aika netissä!

Lasten ja aikuisten hampaiden oikominen

Oikomishoito

Hampaiden virheasennoista tai leukojen poikkeavasta kehityksestä johtuvat purentavirheet voivat hankalimmillaan aiheuttaa hyvinkin merkittäviä vaivoja. Yleisimpiä virheellisestä purennasta johtuvia vaivoja ovat erilaiset pään ja kasvojen kiputilat sekä ruoan pureskelun vaikeutuminen. Toisaalta kohtuullisen vähäisestäkin hampaiden virheasennoista johtuva etuhampaiden poikkeava ulkonäkö voidaan kokea niin häiritseväksi, ettei viitsitä hymyillä niin että hampaat näkyvät. Tällaisissa tilanteissa oikomishoito tarjoaa avun ongelmiisi.

Ennen hoidon aloittamista on tärkeää suorittaa perusteellinen tutkimus, johon kuuluu hampaiston, ikenien, limakalvojen, purennan, leukanivelien ja kasvolihasten tutkimus sekä alkumallien otto sekä leukojen röntgenkuvaus. Kipsistä valettujen alkumallien avulla hahmotellaan hoidon tarpeet, suunnitellaan hoidon kulku sekä seurataan hoidon etenemistä.

Hoitomuoto valitaan tarpeen mukaan. Pieniin esteettisiin korjauksiin tai etualueen tasoitteluun sopivat hyvin Inman Aligner -koje tai Invisalign -kalvot. Isompiin purennan virheiden korjaamiseen voidaan käyttää perinteisiä kiinteitä kojeita, eli puhekielessä hammasraudoiksi nimitettyä hampaisiin kiinnitettäviä metallisia tai keraamisia braketteja ja niiden läpi kulkevaa metallilankaa.

Hoitomuodosta riippumatta lopputuloksen säilyminen varmistetaan ylläpitohoidolla - retentiolla. Retentio toteutetaan joko kiinteästi hampaisiin kiinnitetyillä teräs- tai kultalangoilla tai irrotettavilla kojeilla. Hammaslääkärisi valitsee sinulle sopivan ylläpitohoitomuodon yhteistyössä sinun kanssasi.

Lasten oikomishoito


Lasten oikomishoito tapahtuu yleensä terveyskeskuksessa, missä se on maksutonta. Tarvittaessa hoito onnistuu myös meillä. Lasten oikomishoito ajoitetaan hampaiden puhkeamisten sekä luuston kasvun mukaan, jolloin aktiivisen hoidon avulla pystytään ohjaamaan kasvua haluttuun suuntaan. Hoidon aikana käytetään tarvittaessa useampaakin eri oikomiskojetta, joista osa on irrotettavia ja osa kiinteästi hampailla kiinni.

Keneen otan yhteyttä?


Kokko-Dentissa oikomishoitoa tekee oikomishoidon erikoishammaslääkäri Tina Nyman sekä kevyempää esteettistä oikomishoitoa hammaslääkärit Teija Hillilä ja Jani Ohtonen.

Olemme osa PlusTerveys-ketjua!