Varaa aika netissä!
Varaa aika netissä!

Muista säännöllinen hampaiden tarkastus

Hammastarkastus

Hammastarkastuksessa tutkitaan hampaiden, ikenien ja suun limakalvojen kunto sekä selvitetään purennan toimivuus. Siinä saadaan hyvä käsitys koko suun terveydentilasta sekä löydetään mahdollinen hoidon tarve jo ennen kuin siitä aiheutuu oireita. Tämä mahdollistaa oikea-aikaisen puuttumisen ongelmiin ja auttaa pitämään jatkohoidon tarpeen vähäisenä. Lisäksi tarkastuksessa voidaan ottaa kantaa erityisesti sinua askarruttaneisiin asioihin tai toiveisiisi hampaidesi ja suunterveytesi suhteen.

Hammaslääkärin suorittaman tutkimusta täydennetään tarvittaessa röntgenkuvilla, joiden avulla voidaan tutkia hampaiden näkymättömiin jäävät osat hammasväleistä sekä ikenen alta. Kuvien avulla varmistetaan myös hampaiden juurten terveys sekä leukaluiden kunto. Tarkastuksen ja mahdollisten kuvien pohjalta hammaslääkäri muodostaa hoitosuunnitelman, joka kattaa mahdollisen jatkohoidon sekä yksilöllisen tarkastusvälin.

Myös vähäisen hammaskiven poisto onnistuu tarkastuskäynnin yhteydessä. Jos hammaskiveä on päässyt kertymään reilummin tai edellisestä hammaskiven poistosta on useita vuosia, varataan kuitenkin yleensä jatkoaika suuhygienistille hammaskiven poistoon.

Säännölliset yksilöllisen tarkastusvälin mukaiset hammastarkastukset ovat varmin tapa pitää suu kunnossa ja hoitokulut vähäisinä. Halutessasi huolehdimme puolestasi tarkastusten muistamisen ja lähetämme sinulle tarkastusajan automaattisesti sovitun kutsuvälin mukaisesti.

Olemme osa PlusTerveys-ketjua!